Husqvarna 340

Husqvarna 340, šis modelis yra pirmtakas 345 ir 350 pjūklams. Husqvarna pagamino vidutinį universalų pjūklą, kuris tiktų ir miškuose dirbti ir prie namų.

Husqvarna 340, 345 ir 350

Šie pjūklai beveik niekuo nesiskiria. 340 yra siplnesnis apie 2 kw, kiti modeliai turi jau 2,2 kw, tik 350 husqvarna turi dar cilindre dekompresorių, kad lengviau būtų galima užvesti pjūklą. Jie remontuojasi pakankamai lengvai, dalių dar yra įvairių. Tačiau turi savų minusų.

Husqvarna minusai

Pats didžiausias šių modelių minusas yra plastikinis korpusas prie kurio tiesiai prisisuka cilindras. Kai kuriuose pjūkluose prie cilindro apačios dar prisisuka aliuminine vonelė ir tik tada sukasi prie plastikinio korpuso.

Atrodytu nieko baisaus neturėtų atsitikti, bet jai dirbama su buka grandine pradeda kaisti pjovimo juosta, po to sankaba, guoliai ir kitos detalės. Rezultate ant tiek perkaista guoliai, kad pradeda lyditis plastikine guoliavietė. Kartu perkaista ir riebokšliai.

Atsiradus guoliu laisvumui guoliavietei ir perkaitusiems riebokšliams į alkūninio veleno kamera yra siurbiamas pašalinis oras. Oro mišinyje atsiranda per daug oro ir pjūklas pradeda gesti ypač šiltas, kai kokį vieną ar du bakelius išpjovus arba blogai kurtis, gali būti netolygios apsukos. Taigi daug kas nekreipia didelio dėmesio grandinių galandimui ir pjauna tol kol pjauna.

Profesionalų pjūklą ne taip lengva perkaitint, bet mėgėjiški ir pusiau profesionalūs modeliai jautresni būtent grandinės aštrumui.

Kartais sutrūkineja tepalo bakelio korpusas. Rezultate tepalas patenka ant aušinimo sparnuotes, o paskui sparnuote užteršia visą pjūklą tepalu. Remontuojasi beveik visada tik korpuso keitimu.

Husqvarna pliusai

O pliusu šis modelis turi labai daug. Šį Husqvarna 340 modelį buvo nukopijavę kiniečiai, tik kopija gavosi prasta, nes sutaupė ant prastos kokybės medžiagų ir Lietuvos rinkoje užsibuvo neilgai. Taigi pjūklas pagal savo galią yra lengvas, patogus ir patikimas. Karbiuratorius gana paprastas, guoliai jam gaminami kartu su už presuotais riebokšliais. Nors šie guoliai ir brangesni dvigubai gali kainuoti apie 15 eurų 1 vnt, tačiau keičiant juos yra didelė tikymybė, kad viskas bus labai gerai ir veiks kaip naujas pjūklas, žinoma jeigu nebuvo pjūklas perkaitintas ir nebus prasėdusi pjūklo guoliavietė, to plika akimi sunku pamatyti, gali tik labai patyręs meistras. Todėl kartais būna, taip, kad surenki pjūklą ir jis vistiek nedirba, tokiu atveju geriau kreiptis į mus, arba į kitus patyrusius meistrus.
Mes iš savo patirties rekomenduojame guolius pirkti tik originalius, nes pigūs analogai kiniečių gamybos po savaites darbų gali atsipresuoti riebokšlis nuo pačio guolio ir tada visas darbas kainuojantis tikrai ne pigiai yra padarytas veltui. Kitas dalis kaip sankaba, būgneli, ar netgi stūmoklį galima naudoti neoriginalia., jeigu su pjūklus bus dirbama savo reikmėmis.
Dalių šiems modeliams yra didelis pasirinkimas ir analogų ir originalių, nes jų rinkoje yra dar daug vienetų.
Antivibracinė sistema padaryta labai efektyvi ir patvari, puikus pjūklo argonimiškumas, malonus darbas su šiais pjūklais.

Tad jeigu turite šiuos modelius ir jie neveikia, kreipkitės į mus ir jis mūsų rankose atgims naujam gyvenimui…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.